هنوز یک هفته از زمانی که مایکروسافت مجدداً تأکید کرد که نیاز به تراشه TPM 2.0 برای استفاده رسمی از ویندوز ۱۱ “غیرقابل مذاکره” است، نگذشته است. اما در یک چرخش غافلگیرکننده، این غول ردموندی صفحهای را در مورد نصب جدیدترین سیستم عامل روی دستگاههایی که حداقل الزامات سیستم آن را ندارند، منتشر کرده است، البته با محدودیتهایی.
صفحه پشتیبانی مایکروسافت برای نصب ویندوز ۱۱ روی دستگاههای پشتیبانینشده پر از سلب مسئولیت است. با هشداری به کاربران مبنی بر اینکه این شرکت انجام این کار را توصیه نمیکند و آنها باید آمادگی پذیرش خطر مواجهه با مشکلات سازگاری را داشته باشند، شروع میشود.
مایکروسافت همچنین هشدار میدهد که دستگاههای دارای سختافزار نامناسب، تضمینی برای دریافت بهروزرسانیها، از جمله اما نه محدود به بهروزرسانیهای امنیتی، برای ویندوز ۱۱ ندارند. بخش پایانی اشاره میکند که خسارات وارده به رایانه شخصی شما به دلیل عدم سازگاری تحت پوشش گارانتی سازنده قرار نمیگیرد.
بخش واقعی ارتقاء در این سند گنجانده نشده است، اما احتمالاً از طریق روشهای رسمی مانند Windows Update در تنظیمات، دستیار نصب، رسانه نصب و غیره انجام خواهد شد.
مایکروسافت اضافه میکند کسانی که ویندوز ۱۱ را روی یک سیستم پشتیبانینشده نصب میکنند، یک واترمارک روی دسکتاپ مشاهده خواهند کرد. همچنین ممکن است اعلانی در تنظیمات وجود داشته باشد که نشان میدهد الزامات برآورده نشدهاند. همانطور که در اینجا نشان داده شده است، این موارد را میتوان با تغییر رجیستری سیستم حذف کرد.
در این سند دستورالعملهای گام به گام کاملی برای بازگرداندن یک دستگاه از ویندوز ۱۱ به ویندوز ۱۰ وجود دارد، که مایکروسافت به افرادی که در دستگاههای پشتیبانینشده خود با مشکلاتی روبرو میشوند، توصیه میکند. اشاره میکند که بخش Go Back (بازگشت) در گزینههای Recovery (بازیابی) فقط به مدت ده روز پس از نصب ویندوز ۱۱ در دسترس است.
هفته گذشته، مدیر ارشد محصول مایکروسافت، استیون هاسکینگ، در مورد اهمیت الزام ماژول پلتفرم مورد اعتماد (TPM) 2.0 برای ویندوز ۱۱ صحبت کرد. هاسکینگ با اشاره به توانایی این ماژول در تولید و ذخیره امن کلیدهای رمزگذاری، انجام عملیات رمزنگاری، محافظت از رمزهای عبور و موارد دیگر، گفت که الزام TPM 2.0 یک استاندارد غیرقابل مذاکره است.
نرم شدن موضع مایکروسافت در مورد الزامات ویندوز ۱۱ با توجه به امتناع سرسختانه آن از نشان دادن انعطاف در گذشته، تعجبآور است. طبق گفته Statcounter، این تغییر جهت میتواند به دلیل افزایش سهم بازار جهانی ویندوز ۱۰ و پیشی گرفتن بیشتر آن در ماه گذشته در حالی باشد که ویندوز ۱۱ اندکی کاهش یافته است.
در نظرسنجی استیم، داستان برای مایکروسافت بهتر است، جایی که ویندوز ۱۱ همچنان به جذب کاربران ادامه میدهد و موقعیت خود را به عنوان محبوبترین سیستم عامل تثبیت میکند.
پایان پشتیبانی ویندوز ۱۰ در اکتبر ۲۰۲۵ فرا میرسد، اگرچه مایکروسافت به کسبوکارها و مصرفکنندگان اجازه میدهد تا برای بهروزرسانیهای امنیتی هزینه پرداخت کنند.
منبع: techspot
نظرات کاربران