اگه بتونی روان به زبان انگلیسی صحبت کنی و درک مطلبت هم خوب باشه، سریعتر میتونی تو شرکتهای بزرگ و معتبر استخدام شی یا اگه تاجر هستی به راحتی با هر کشوری تجارت کنی، سفر برات لذتبخشتر میشه و لازم نیست منتظر بمونی تا کتابهای مورد علاقت یا فیلمهای هالیوودی به زبان فارسی ترجمه بشن،.
۹ راه ساده و اصولی برای یادگیری زبان انگلیسی
درسته یادگیری زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم میتونه سخت باشه، اما وقتی بدونی که چطور میشه سریع و موثر یادش گرفت از نتیجه لذت میبری. در ادامه ۷ کلید طلایی یادگیری زبان را گفیم و یک نکته مهم برای پایان بعدی پس با ما همراه شوید:
۱- عبارات رو یاد بگیر، نه کلمات
وقتی زبان انگلیسی رو مطالعه میکنی، کلمات رو بهتنهایی یاد نگیر. حفظ کردن کلمات بدون درک جملهای که توش استفاده میشن، فایدهای نداره. در عوض، عبارات کامل رو یاد بگیر. یاد گرفتن معنی کلمات خیلی راحتتر میشه وقتی بدونی این کلمه چه معنایی داره و چطور در یک جمله بهکار میره.
این فقط نظر من نیست، بلکه یک اصطلاح علمی هم وجود داره به اسم « کالوکیشن (Collocation) به معنای کلماتی است که با هم میآیند و دانشمندان معتقدن که یادگیری کلمات در قالب جمله، به حفظ سریعتر اونا کمک میکنه.
مثلا عبارت متداول فست فود را در نظر بگیرید، ما نمیگوییم quick food بلکه عبارت متداول fast food است، هرچند که quick هم معنای سریع میدهد.
یک علت مهم یگر برای یاد گرفت عبارات به جای کلمات، ضرب المثلهای هر زبانی است، مثلا در فارسی عبارت چشم و گوش بسته رو در نظر بگیرد اگر بخواهیم کلمه به کلمه ترجمهاش کنیم معنی اش میشه “Closed eyes and ears” این ترجمه کیلومترها از معنی واقعی عبارت فاصله داره، برای انگلیسی هم همینطوره یک عبارت رایجی که شما حتما در فیلم ها هم شنیدین Break a leg است ترجمه تحتاللفظی اش یعنی “پا را بشکن” اما معنی واقعی آن یعنی بترکونی در کل وقتی میخواهی برای کسی آرزوی موفقیت کنی میگی Break a leg .
۲- بخوان و بخوان!!
خواندن یک راه عالی برای شروع یادگیری زبان انگلیسی که سرگرمکننده هم هست. با خواندن کتاب و رمان به زبان انگلیسی، کلمات جدید، ساختارهای گرامری و عبارات تازهای رو کشف میکنی که بهت کمک میکنن بهتر ارتباط برقرار کنی. علاوه بر این، خواندن دایره لغاتت رو افزایش میده
چه کتابهای رو بخوانیم؟
هر کتابی برات جذابه رو انتخاب کن، داستان فانتزی دوست داری یا رمان عاشقانه یا کتابهای فلسفی و روانشناسی، بهتره از متنهای کوتاهتر شروع کنی، مثل مقالهها، داستانهای کوتاه، یا کتابهای کودکان. نکته مهم این است به هیج وجه کلمه به کلمه معنی نکن، بلکه با توجه به کلمات قبل و بعدش یا موضوع متن کلمه رو حدس بزن، اگر بتونی یک باشگاه کتابخوانی با کسانی که میخوان مثل خودت انگلیسی یاد بگیرن عضو شی خیلی به روند یادگیریات کمک میکنه.
کتاب رو با صدای بلند بخوان تا هم تلفظ و لحن خودت رو متوجه شوی و هم اینکه مغزت عادت کنی به درک زبان انگلیسی.
یک دفترچه یادداشت برای داشته باش تا بتونی از موضوعی که خواندی یک خلاصه بنویسی
این نکات بهت کمک میکنن تا به یک خواننده بهتر زبان انگلیسی تبدیل بشی، مهارتهای زبانیات رو تقویت کنی وقت رو هدر نده؛ یه کتاب بردار و همین امروز شروع کن به خوندن!
۳- با نوشتن، انگلیسی رو حرفهای یاد بگیر
نوشتن یک روش فوقالعاده برای یادگرفتن زبان انگلیسیه! با نوشتن، کلمات جدید رو تمرین کنی و گرامر انگلیسی رو یاد بگیری، و مهمتر اینکه بهت کمک میکنه افکارت بهتر رو بیان کنی. با تمرین نوشتن، با اعتماد به نفس بیشتری صحبت کن. چند نکته مفید برای بهبود مهارتهای نوشتن:
کوچک و ساده شروع کن: با جملات کوتاه و پاراگرافهای ساده شروع کن تا احساس اعتماد به نفس بیشتری داشته باشی و ناامید نشی.
نوشتن یک مهارته و نیاز به تمرین داره: بنابراین به طور منظم بنویس، حتی اگر هر روز فقط چند جمله باشه.
از دوستهات یا خانوادت که انگلیسی بلدن بازخورد بگیر: نوشتهات رو برای دیگران بخوان و از آنها بخواه اصلاحشون کنند.
در نهایت، سعی کن از نوشتن لذت ببری یک سبک خاص برای خودت انتخاب کن و به آن شیوه بنویس مثلا یک داستان جنایی کوتاه به انگلیسی ! یک کلمه جدید در روز یاد بگیر، و اینطوری در طول یک سال ۳۶۵ کلمه جدید یاد گرفتهای.
۴- به پادکست، آهنگ و فیلم ها به زبان انگلیسی گوش بده
برای یادگیری زبان انگلیسی فقط به خواندن کتابهای درسی تکیه نکن. کتابهای درسی برای آموزش گرامر و واژگان خوب هستن، ولی نمیتونن بهت یاد بدن چطور مکالمه کنی. اگه میخوای انگلیسی صحبت کردن رو یاد بگیری، از طریق گوش دادن یاد بگیر، نه فقط با خواندن،هرچی بیشتر گوش بدی، بدون اینکه خودت متوجه بشی، کلمات و عبارات جدید رو یاد میگیری و با نحوهی صحبت کردن مثل اینکه تشدید یک کلمه رو کجاش قرار بدیم، آشنا میشی.
۵- همین حالا یک آزمون تعیین سطح بده
قبل از شروع یادگیری زبان انگلیسی، مهمه که بدونی سطح فعلی زبانت چیه. با دانستن سطح شروع، میتونی یه برنامه یادگیری بهتر برای خودت بچینی. مثلاً، اگه سطحت متوسط یا پایینتر باشه، میتونی یه برنامه جامع انگلیسی رو انتخاب کنی. اما اگه سطحت بالاتر باشه نیاز به یه برنامه یادگیری مخصوص و پیشرفته داری. آموزشگاههای معتبر زبان انگلیسی رایگان این آزمون رو از شما میگیرند و یک برنامه جامع نسبت به سطحت میچیند.
آموزشگاه زبان باید اساتید حرفهای داشته باشد که روشهای جدید تدریس را بلد باشن، محیطی دوستانه و که قابلیت جمع شدن دو هم و ایجاد گروهای مختلف مثل کتابخونی داشته باشد و همچنین، ساعت و روش برنامههای آموزشی باید تنوع داشته باشن و بر اساس نیاز و سطح زبانآموز برنامه ریزی شده باشند.
۶- کیفیت رو به کمیت ترجیح بده
به جای اینکه سعی کنی تعداد زیادی کلمه جدید رو توی مدت کوتاهی یاد بگیری، بهتره یک کلمه رو یاد بگیری و چندین بار تکرارش کنی. تا ملکهی ذهنت شود.این روش باعث میشه که ذهنت از اطلاعات زیاد و سنگین خسته نشه. همچنین، این استراتژی کمک میکنه تا معنی کلمات و عبارات به طور عمیقتری توی ذهنت ثبت بشه، بنابراین اونها رو به راحتی فراموش نمیکنی.
۷- یادگیری گرامر آنقدرها هم وحشتناک نیست
آیا از یادگیری گرامر میترسی؟ گرامر برای اینه که بتونی درست صحبت کنی و بنویسی، ولی گاهی پیچیده میشه. این رو در نظر بگیریم که ممکن حتی گرامر زبان فارسی هم رو هم خوب ندونیم و با این حال درست حرف بزنی. اگر همین حس رو در انگلیسی ایجاد کنی، میتونی بهطور طبیعیتر گرامرت رو بهتر کنی.
رفتن به آموزشگاه زبان یه راه عالی برای یادگیری اصولی گرامر و مکالمه انگلیسی بهشکل کاربردیه! آموزشگاهها بهت کمک میکنن با تمرین منظم و تعامل با دیگر زبانآموزها، مهارتهای خودت رو سریعتر بهبود بدی. یادگیری زیر نظر اساتید با تجربه باعث میشه که اشتباهاتت رو اصلاح کنی و به شیوهای درست زبان رو یاد بگیری. علاوه بر این، کلاسهای حضوری بهت این فرصت رو میده که در محیطی فعال و زنده زبان رو تمرین کنی و به مرور زمان اعتماد به نفس بیشتری برای صحبت کردن پیدا کنی. من سعی میکنم هرچند وقت یکبار یک لیست از آموزشگاههای هر محله ای ارائه کنم، این لیست بهترین آموزشگاه زبان در جنت آباد جنوبی است که با توجه به نظر کاربران در سایتهای مختلف جمع آوری شده.
۸- فقط تکرار نکن، گوش بده و پاسخ بده
اگه میخوای انگلیسیت رو تقویت کنی، از استراتژیای که توی خیلی از کتابهای درسی استفاده میشه، یعنی «تکرار کردن بعد از گوینده» استفاده نکن.به جای اینکه فقط کلمات یا عبارات رو بدون فکر تکرار کنی، به سوالات پاسخ بده. مثلاً، اگه داری یه پادکست یا ویدیو گوش میدی، هر ۲۰ تا ۳۰ ثانیه ویدیو رو متوقف کن و یه خلاصه کوتاه از چیزی که گفته شده، ارائه بده.
چرا این روش ؟ چون باعث میشه فعالانهتر با زبان درگیر بشی. مغزت باید بیشتر کار کنه تا یه پاسخ بسازه. و با این کار، تمرین بیشتری میکنی.
۹ – به جزئیات کوچک زیاد گیر نده
نهمین و آخرین حرف این است که به جزئیات توجه نکن، درسته، تلفظ درست مهمه. همینطور بهتر کردن گرامر و یاد گرفتن کلمات و عبارات جدید هم مهمه. اما نباید به خاطر تلفظ نکردن درست کلمات، یادگیری رو متوقف کنی و ناامید بشی. بهزودی با تکرار، تلفظ رو هم یاد میگیری. مگه وقتی بچه بودی تمام کلمات رو درست تلفظ میکردی؟
به هر شکلی که شده، هر روز کمی پیشرفت کن. چه با خواندن کتاب، تمرین کردن با یک اپلیکیشن یادگیری زبان، یا ثبتنام در یک آموزشگاه زبان انگلیسی.
خوشحالم میشوم اگر تو هم راهی را امتحان کردی و موثر بوده را برای ما به اشتراک بگذاری.