0

همه چیز درباره نقشه برداری

چکیده : نقشه‌برداری این روزها اهمیت بسیار زیادی برای پروژه‌های مختلف در صنایع گوناگون دارد. برای به دست آوردن یک نقشه مناسب از نقاط مختلف زمین باید از ابزارهای گوناگون استفاده کرد. روش های مختلفی برای نقشه‌برداری وجود دارد که یک نقشه‌ بردار باید باتوجه به پروژه خود از انواع آنها استفاده کند. برای دریافت خدمات و اطلاعات بیشتر به سایت مجموعه مهندس به آدرس www.mohandesco.ir مراجعه نمایید.

نقشه‌ برداری یکی از علومی است که این روزها اهمیت بسیار زیادی برای تعیین موقعیت نقاط مختلف جهان دارد. نقشه‌برداری تنوع زیادی داشته و با استفاده از ابزارهای لازم می‌توان یک نقشه مناسب از نقاط گوناگون به دست آورد. نقشه‌بردار وظیفه دارد با ابزارهای لازم نقشه برداری آشنایی کامل داشته و از آنها در زمان مورد نیاز استفاده کند. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درباره نقشه‌برداری به دست آورید با ما همراه شوید.

نقشه برداری

نقشه برداری چیست؟

در علم نقشه‌برداری با استفاده از تعیین موقعیت و اندازه‌گیری فواصل و زوایای بین آنها باید یک نقشه مناسب را تهیه کرد. برای به دست آوردن یک نقشه ابتدا باید نقاط مختلف آن را در نظر گرفته و از مختصات مختلف استفاده کرد. مختصاتی که در نقشه برداری مورداستفاده قرار می‌گیرند به صورت دو بعدی و سه بعدی هستند.

علم نقشه برداری به سه بخش اصلی عملیات زمینی، عملیات دفتری و ترسیم نقشه تبدیل تقسیم می‌شود. عملیات زمینی شامل برداشتن نقاط موجود در سطح زمین است. از روش‌های مختلف می‌توان برای این کار استفاده کرد. ابزارهای گوناگونی در عملیات زمینی مانند دوربین‌های نقشه برداری، پهپاد یا عملیات نقشه‌برداری کلاسیکی استفاده می‌شوند. به محاسبات و پردازش‌های لازم برای محاسبه خطاهای موجود در نقشه‌برداری، عملیات دفتری می‌گویند. برای این محاسبات باید از نرم‌افزارهای گوناگون استفاده کرد. سومین بخش نقشه برداری که ترسیم نقشه نام دارد به عنوان خروجی نهایی شناخته می‌شود. نقشه بردار باید با توجه به قوانین و ضوابط موجود، یک نقشه مناسب را از مکان مورد‌نظر به دست آورده و آن را ترسیم کند.

نقشه‌ بردار کیست؟

نقشه‌بردار به فردی می گویند که با اطلاعات کامل خود می‌تواند یک نقشه را از نقاط مختلف زمین به دست آورد. او برای این کار از دانش و ابزارهای روز دنیا استفاده می‌کند. هرچه یک نقشه‌بردار دانش و مهارت کافی در این زمینه داشته باشد می‌تواند جزئیات بیشتری را در نقشه خود ترسیم کند. مجموعه‌های زیادی در کشور ما وجود دارند که با استفاده از یک پرسنل آموزش‌دیده خدمات متعددی در زمینه نقشه‌برداری در اختیار شما قرار می‌دهند. اگر شما از یک نقشه بردار ماهر برای عملیات خود استفاده کنید می‌توانید کار خود را بدون هیچ گونه مشکل انجام دهید.

نقشه برداری

انواع نقشه‌ برداری

نقشه‌برداری به دو نوع مسطحاتی و مثلثاتی تقسیم می‌شود. برای به دست آوردن یک نقشه در مناطق کوچک روی سطح زمین از نقشه‌برداری مسطحاتی استفاده می‌شود. برای اینکار انحنای زمین نادیده گرفته می‌شود و هیچ گونه تصحیحاتی برای نقشه‌برداری با توجه به انحنای زمین به وجود نخواهد آمد. نقشه‌برداری مثلثاتی هم برای تشخیص یک مکان با استانداردهای بسیار دقیق انجام میشود. در این نقشه‌برداری مساحت‌های بسیار بزرگ اندازه گرفته می‌شوند و انحنای زمین در این نقشه‌برداری اهمیت بسیار زیادی دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع نقشه برداری میتوانید به آدرس https://mohandesco.ir/mapping/ مراجعه نمایید.

روش‌ های مختلف نقشه‌ برداری

یکی از روش‌های گوناگون نقشه‌برداری، روش نقشه‌برداری زنجیره‌ای است. برای این نقشه‌برداری باید یک منطقه را به تعدادی مثلث تقسیم کرد. طول اضلاع مثلث اندازه‌گیری شده و زوایای داخلی آن‌ها برای نقشه‌برداری ثبت می‌شوند. پس از این کار باید کل اضلاع و زوایای داخلی روی یک برگه ترسیم شوند. روش دیگر، نقشه‌برداری مسیر پیمایش است.

برای این کار باید کل سطح توسط یک سری خطوط مستقیم محصور شود. برای این نقشه باید طول خطوط و زوایا اندازه‌گیری شود و با جزئیات روی کاغذ ترسیم کردند. روش دیگر ترازیابی معمولی است. در این روش ابتدا ارتفاع نقاط مختلف روی سطح زمین را اندازه‌گیری کرده و پس از آن داده‌های مختلف به دست می‌آیند. نقشه‌برداری ژئودتیک هم یکی دیگر از روش‌های نقشه‌برداری است که خود به دو روش تقسیم می‌شود. روش مثلث‌بندی و روش ترازیابی دو طرفه از این نمونه نقشه‌برداری محسوب می‌شود. نقشه‌ برداری استادیمتری هم روش دیگری برای اندازه‌گیری فواصل است. یکی دیگر از روش‌ها برای نقشه‌برداری روش نقشه‌ برداری استادیمتری نام دارد.

نقشه برداری با پهپاد

یکی از روش‌های نقشه‌برداری هوایی، استفاده از پهپاد برای اندازه‌گیری نقاط مختلف سطح زمین است. نقشه‌هایی که توسط پهپاد به دست می‌آیند با استفاده از جزئیات عکس‌های مختلفی که یک پهپاد می‌‌گیرد ترسیم می‌شوند. عکس‌های هوایی تاثیر بسیار زیادی برای بدست آوردن یک نقشه مناسب دارند.

کاربرد نقشه‌ برداری

نقشه‌برداری کاربرد بسیار وسیعی دارد. یکی از کاربردهای آن یافتن نقاط مختلف به وسیله اندازه‌گیری‌های زاویه‌ای است. با استفاده از یک نقشه میتوان مساحت و حجم یک زمین را به دست آورد. نقشه می‌تواند نمایانگر یک تصویر افقی از یک منطقه مورد بررسی باشد و برای نمایش فواصل عمودی هم مناسب است. نقشه‌برداری برای پروژه‌های عمرانی مختلف استفاده میشود. اگر بخواهید جزئیات بیشتر یک سطح را به دست آورید باید حتماً از نقشه آن استفاده کنید. طراحی کلیه پروژه‌های عمرانی مانند بزرگراه، تونل، آبیاری، سد، مخزن، فرودگاهها، بنادر و ساختمان‌های گوناگون با استفاده از علم نقشه برداری انجام میشود. بدون این علم نمی‌توان هیچ حدودی روی زمین تعیین کرد.

ابزارهای نقشه‌ برداری

برای به دست آوردن نقاط مختلف زمین و نقشه‌برداری باید از ابزارهای مختلف استفاده کرد. برای انجام یک نقشه‌برداری صحیح باید از ابزار مخصوص استفاده کرد. از آنها می‌توان به یک متر ساده و یا یک گیرنده مولتی فرکانس هوشمند اشاره کرد. ابزار‌های نقشه برداری باعث شده اند که بتوان جزئیات بیشتری از نقاط مختلف سطح زمین به دست آورد. یک مهندس نقشه‌بردار با تمامی ابزارهای لازم می‌تواند سطوح مختلف زمین را مورد‌بررسی قرار داده و مختصات آنها را به دست آورد. اگر از ابزار استاندارد برای انجام نقشه‌برداری استفاده شود بهتر می‌توان به هدف نهایی دست یافت.

اهداف نقشه‌ برداران

نقشه‌برداری با هدف‌های مختلف انجام می‌شود. از اهداف آن می‌توان به تعیین موقعیت نسبی هر نقطه از زمین اشاره کرد. برای تعیین فاصله و زاویه بین اجسام مختلف موقعیت‌های مختلف می‌توان از نقشه برداری استفاده نمود.  تهیه نقشه‌های مختلف برای نشان دادن منطقه در یک پلان افقی هم با استفاده از نقشه‌ برداری امکان‌پذیر است. نقشه برداری به توسعه روش‌های مختلف از طریق دانش و فناوری روز کمک بسیار زیادی کرده است. مسائل مربوط به زمین مانند عملیات خاک‌برداری با استفاده از نقشه برداری با روش‌های مختلف به راحتی قابل حل هستند.

نقشه برداری

جمع‌ بندی

همانطور که در این مطلب اشاره کردیم نقشه‌برداری این روزها اهمیت بسیار زیادی برای پروژه‌های مختلف در صنایع گوناگون دارد. برای به دست آوردن یک نقشه مناسب از نقاط مختلف زمین باید از ابزارهای گوناگون استفاده کرد. روش های مختلفی برای نقشه‌برداری وجود دارد که یک نقشه‌ بردار باید باتوجه به پروژه خود از انواع آنها استفاده کند. برای دریافت خدمات و اطلاعات بیشتر به سایت مجموعه مهندس به آدرس www.mohandesco.ir مراجعه نمایید.

رپورتاژ آگهی

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

تحریریه کنترل امجی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *