۰

راهنمای مترو استانبول

مترو، در اغلب شهرهای دنیا، یکی از بهترین راه‌ها برای تردد است. از آنجا که استانبول، یکی از محبوب‌ترین مقاصد گردشگران ایرانی به شمار می‌رود و هزینه تاکسی‌های این شهر سرسام‌آور است، در این مقاله به شما یاد می‌دهیم که چطور با پرداخت هزینه کم، از این سر تا آن سر شهر استانبول را با مترو طی کنید. در حقیقت به شما عزیزان کمک می‌کنیم تا یک سفر اقتصادی داشته باشید و به دور از ترافیک سنگین استانبول، در شهر تردد کنید. مطالعه راهنمای مترو استانبول را به‌هیچ‌وجه از دست ندهید.

آشنایی با خطوط مترو استانبول

مترو استانبول ۹ خط (M1 تا M9) و بیش از ۱۰۰ ایستگاه فعال دارد. خط ۱ به دو بخش (M1A و M1B) تقسیم می‌شود. خط ۴ و ۵ مترو در بخش آسیایی شهر قرار گرفته و سایر خطوط در بخش اروپایی هستند. این شبکه گسترده تاثیر به‌سزایی در کاهش بار ترافیکی استانبول دارد و یک روش مناسب برای تردد شهری در تور ترکیه است. در ادامه با خطوط مترو استانبول و کلیه ایستگاه‌های آن آشنا خواهید شد.

خط مترو M1A استانبول

این خط قرمز رنگ است و شامل ۱۸ ایستگاه می‌شود. طول خط M1A، ۲۰ کیلومتر است و سفر از ایستگاه اول تا آخر آن حدود ۴۰ دقیقه طول می‌کشد. ایستگاه‌های این خط شامل ینی کاپی، آکسارای، فاتیح، توپکاپی، بایرام پاشا، سامالجیلار، کوجاتپه، اتوگار، ترازی دره، داوود پاشا، مرتر، زیتین بورنو، باکرکوی، آتاکوی، ینی بسنا، مرکز تجاری دی تی ام و فرودگاه آتاتورک می‌شوند.

خط مترو M1B استانبول

این خط قرمز رنگ، ۱۳ ایستگاه دارد و طول آن به ۱۳.۹ کیلومتر می‌رسد. برای سفر از ایستگاه ابتدایی تا انتهایی خط M1B به حدود ۲۳ دقیقه زمان نیاز دارید. ایستگاه‌های این خط شامل ینی کاپی، فاتیح، توپکاپی، بایرام پاشا، سامالجیلار، کوجاتپه، اتوگار، اسنلر، مندرس، اوچ یوزلو، میدان باعجیلار و کیرازلی می‌شوند.

خط مترو M2 استانبول

این خط با رنگ سبز در نقشه نشان داده می‌شود و شامل ۱۶ ایستگاه است. طول خط مترو M2 به ۲۳.۵ کلیومتر می‌رسد و برای رسیدن از ایستگاه ابتدایی تا انتهایی آن به ۳۰ دقیقه زمان نیاز است. ایستگاه‌های این خط شامل حاجی عثمان، دارالشفاکا، آتاتورک اتو صناعی، ایاز آقا، سیران تپه، محله صناعی، اونت ۴، لونت، گایره تپه، شیشیلی، عثمان بی، تکسیم، شیشهانه، هالیچ، وزنه جیلر و ینی کاپی می‌شوند. حتی اگر دل‌تان خواست سری به آکواریوم استانبول بزنید هم لازم است از این خط مترو سوار قطار شوید.

خط مترو M3 استانبول

این خط آبی رنگ ۱۱ ایستگاه دارد و طول آن به ۱۵.۹ کیلومتر می‌رسد. برای رسیدن از ایستگاه اول به آخر، حدود ۲۰ دقیقه زمان نیاز است. ایستگاه‌های خط M3 شامل الیمپیات، محله ضیا گوک آلپ، کیرازلی، ینی محله، محموت بی، ایستوچ، ایکیتلی صناعی،‌ تورگوت اوزال، سیته لر، باشاک کونوتلاری و باشاک شهیر است.

خط مترو M4 استانبول

این خط که با صورتی پررنگ روی نقشه مترو استانبول نشان داده می‌شود، شامل ۱۹ ایستگاه و به طول ۲۶.۵ کلیومتر است. برای سفر از ابتدا تا انتهای این خط باید حدود ۸۲ دقیقه در راه باشید. ایستگاه‌های خط مترو M4 شامل تاوشان تپه، پندیک، یاکاجیک، کارتال، سوعانلیک، هاستانه- عدلیه، اسنکنت، گول سویو، حوضور اوی، مال تپه،‌ کوچوک یالی،‌ بستانجی، کوز یاتاعی، ینی صحرا، گوزتپه، اونالان، آجی بادم، آیریلیک چشمه سی و کادیکوی است.

خط مترو M5 استانبول

این خط بنفش رنگ، بدون راننده است و حدود ۲۰ کیلومتر طول دارد. برای سفر از ایستگاه ابتدایی تا انتهایی خط M5 باید حدود ۳۲ دقیقه در راه باشید. ایستگاه‌های این خط شامل چکمه کوی، نجیپ فاضیل،‌ دودلو، امام هاتیپ لیسسی (دبیرستان امام خطیب)،‌ آلتین شهیر، ایحلامور کویو، چاکماک، یامان اولر،‌ چارشی، عمرانیه، بولگورلو، کیسیکلی، آلتونی زاده، باغلارباشی، فیستیک آعاجی و اوسکودار است.

خط مترو M6 استانبول

این خط طلایی رنگ شامل ۴ ایستگاه به نام‌های بوعاز ایچی یونیورسیتی، اتیلر، نیسپتیه و لونت می‌شود. طول این خط حدود ۳ کلیومتر است و سفر از ابتدا تا انتهای آن به کمتر از ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد.

خط مترو M7 استانبول

یکی دیگر از خطوط بدون راننده مترو استانبول است و طول آن به ۱۸ کیلومتر می‌رسد. این خط در نقشه با صورتی کم‌رنگ نشان داده می‌شود و از ابتدا تا انتهای آن حدود ۲۶ دقیقه است. ایستگاه‌های خط M7 شامل مجیدیه کوی، چالایان، کاعیت هانه، نور تپه، علی بی کوی، چیرچیر،‌ وسیل کارانی، یشیل پینار، کاظم کارابکیر، ینی محله، کارادنیز محله سی، تکستیل کنت، اوروچ رئیس، گوزتپه محله سی و محموت بی است.

خط مترو M8 استانبول

این خط شامل ۱۳ ایستگاه می‌شود که برای طی کردن آن‌ها به حدود ۲۴ دقیقه زمان نیاز است. این ایستگاه‌ها شامل بستانجی، امین علی پاشا، عایشه کادین، کوز یاتاعی، کوچوک باکال کوی، ایچرن کوی، کاییش داعی، مولانا، ایمس، مودوکو، دودلو، حوضور و پارسه لر است.

خط مترو M9 استانبول

خطی زرد رنگ به طول ۵.۲ کیلومتر که شامل ۵ ایستگاه به نام‌های بهاریه، ماسکو، ایکی تلی صاناعی، ضیا گوک آلپ تپه و المپیات می‌شود.

ایستگاه‌های تکسیم و ینی کاپی بهترین ایستگاه‌ها برای دسترسی به مرکز شهر و اماکن تاریخی و گردشگری همچون مسجد سلطان احمد و ایاصوفیه هستند.

قیمت کارت مترو استانبول چقدر است؟

برای استفاده از مترو در استانبول بهتر است استانبول کارت تهیه کنید. این کارت‌ها در در کلیه باجه‌های بلیط ‌فروشی و دستگاه‌های خودپرداز موجود هستند؛ همچنین قابلیت سفارش آنلاین قبل از تور را نیز دارند. در ادامه قیمت انواع کارت مترو را شرح می‌دهیم.

  • قیمت کارت مترو یک سفره: ۷ لیر
  • قیمت کارت مترو دو سفره: ۱۱ لیر
  • قیمت کارت مترو سه سفره: ۱۵ لیر
  • قیمت کارت مترو پنج سفره: ۲۳ لیر
  • قیمت کارت مترو ده سفره: ۴۰ لیر

اگر قصد استفاده از استانبول کارت داشته باشید باید این کارت را حداقل برای پنج سفر شارژ کنید. در متروهای استانبول می‌توانید از کارت‌هایی به نام ولکام کارت نیز استفاده کنید. این کارت‌ها بین ۴۰ تا ۹۰ یورو هستند و برای بازدید از جاذبه‌های گردشگری و بسیاری خدمات دیگر نیز کاربرد دارند.

ساعت کار متروی استانبول

کلیه خطوط متروی استانبول همه روزه از ساعت ۶صبح تا ۱۲شب فعال هستند. شما عزیزان می‌توانید برای دسترسی به نقاط مختلف شهر، از بخش اروپایی تا بخش آسیایی، از این وسیله نقلیه امن، راحت و ارزان قیمت استفاده کنید.

مترو استانبول؛ وسیله گشت‌ و گذار در تور مهرپرواز

مترو در همه شهرهای دنیا به عنوان یک وسلیه حمل‌ونقل عمومی کاربردی شناخته می‌شود و استانبول نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از مزایای مترو استانبول این است که حتی اگر با تور استانبول به این شهر زیبا سفر کنید و بخواهید از جاذبه‌های شهری خارج از برنامه تور دیدن کنید، مترو وسیله‌ای امن و در دسترس است. ضمن اینکه احتمال گم‌ شدن در سفرهای شهری با مترو، بسیار پایین‌تر از سایر وسیله‌های ناوگان حمل‌ونقل عمومی خواهد بود.

آژانس هواپیمایی مهرپرواز از سال ۱۳۹۰ در خدمت گردشگران عزیز ایرانی است تا با ارتباطی مؤثر با هتل‌داران و مدیران گردشگری در نقاط مختلف دنیا، مسیر توریسم را در ایران هموار سازد. پس اگر به دیدن شهرها و کشورهای جدید علاقه دارید و جزء کسانی هستید که همیشه چمدانی حاضروآماده برای سفر دارند، فرصت را از دست ندهید و برای رزرو تورهای خارجی به www.mehrparvaz.com مراجعه کنید.

رپورتاژ آگهی

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

تحریریه کنترل امجی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *