۰

معرفی بهترین انیمه‌ های ژاپن

بهترین انیمه

در روزگار کنونی که قدرت اول انمیشن سازی به دست ولت دیزنی هست شاید انمیشن های دیگر مناطق به خصوص انیمه های ژاپنی کمتر دیده شوند اما این به این معنا نیست که این انیمه ها سطح پایینی تری نسبت به انیمیشن های پیکسار و والت دیزنی دارند و گاها از ازنظر هنری و … بسیار بهتر و بالاتر از انیمیشن های هالییود هستند  ما تو این مقاله قصد داریم چند تا از بهترین انیمه های ژاپنی را به شما معرفی کنیم.

Millennium Actress

۱۰- بازیگر زن هزاره

در انیمیشن افسانه ای «بازیگر زن هزاره» (Millennium Actress) ساخته ی ساتوشی کُن، دنیای واقعی و فانتزی با هم تلفیق شده اند . این انیمیشن سفری احساسی به درون خاطرات یک بازیگر کهنسال به نام چیوکو فوجیوارا است که بهترین لحظات زندگی، کار و تاریخ ژاپن را در هنگامی که استودیو فیلم سازی اش نابود می شود به یاد می آورد. برخلاف بسیاری از دیگر فیلم های ساتوشی کُن مانند «پاپریکا» که در این فهرست نیز آمده بود، انیمیشن «بازیگر زن هزاره» با تصاویر سرکوب گر ناخودآگاه شخصیت اصلی پر نشده است. خاطرات این زن، بیننده را به درون دنیای احساسی و ظریف زنان که با از دست دادن معشوقش خدشه دار شده است می برد.

تلاش چیوکو برای پیدا کردن معشوقش که از دوران جوانی تا کهنسالی او به عنوان یک شکار در برخی از فیلم هایش به تصویر کشیده می شود که از طریق آن تاریخ ژاپن و ظهور سینمای این کشور تشریح می شود. تمام این موضوعات از دیدگاه شخصی و توسط خاطرات چیوکو به نمایش درمی آید که با پیش رفتن زمان حوادث جلوه ی زیباتر و رنگارنگ تری به خود می گیرند.

The Secret World of Arrietty

۹- دنیای رازآلود آریتی

انیمیشن «دنیای رازآلود آریتی» (The Secret World of Arrietty) ساخته ی سال ۲۰۱۰ توسط هیروماسا یونبایاشی یک انیمیشن زیبا از استودیو جیبلی است که هم بزرگسالان و هم نوجوانان از تماشای آن لذت خواهند برد. یونبایاشی در بسیاری از انیمیشن های استودیو جیبلی به عنوان فیلم نامه نویس در کنار میازاکی بوده است. شخصیت اصلی این انیمیشن نیز شباهت بسیاری به شخصیت مرکزی انیمیشن های میازاکی دارد. آریتی یک دختر پری زاده است که در اولین سفر خود به دنیای خارج از قلمرو پریان، تنها قانون جامعه ی خود را زیر پا گذاشته و اجازه می دهد که یک پسر بیمار  او را ببیند.

قوی ترین بخش داستان این انیمیشن به تصویر کشیدن بیگانگی خانواده ی آریتی با دنیای انسان ها به عنوان یک دنیای غیر قابل درک است که حتی انسان های مهربان با نیات نیک را نیز به دلیل جثه شان خطرناک می شمارند اما آریتی چشم پسرک بیمار صاحبخانه را به دنیای زیبای زیر خانه جلب می کند

۸-متروپولیس

در سال ۱۹۴۹، اوسامو تزوکا کتاب کمیکی بسیار شبیه فیلم «متروپولیس» (Metropolis) ساخته ی سال ۱۹۲۷ به کارگردانی فریتز لانگ ساخت که داستان یک روبات شبه انسان به نام میچی را روایت می کند که درماندگی انسان در دنیای مدرن و نارضایتی و ناخوشنودی او از تکنولوژی های مدرن را به تصویر می کشد. در سال ۲۰۰۱ انیمیشنی با همین عنوان و با تغییر نام شخصیت میچی به تیما تولید شد که روایت زنی روباتیک و زیبا را عنوان می کند که توجه یک پسر را به خود جلب می کند.

در حالی که در فیلم فریتز لانگ و کمیک تزوکا، تمرکز اصلی بر روی شکاف بین کلاس های اجتماعی متفاوت است اما در انیمیشن «متروپولیس» رویارویی و دشمنی انسان و ماشین ها تمرکز اصلی داستان را به خود اختصاص می دهد. می توان این انیمیشن را نوعی داستان رومئو و ژولیت در یک شهر پرآشوب و ویران توصیف کرد که به یک آخرالزمان کنترل کامپیوترها تبدیل می شود.

۷- پسر بخار

کاتوشیرو اوتومو ابتدا در سال ۱۹۸۸ و با انیمیشن «آکیرا» به دوستداران انیمه معرفش شد که یک انیمیشن علمی تخیلی بسیار جذاب بود که باعث شد منتقدان و کار بلدهای حوزه ی سینما، انیمیشن های ژاپنی را مورد توجه قرار دهند. حدود ۲۰ سال بعد، انیمیشن «پسر بخار» (Steamboy) حتی قبل از اکرانش نیز به دلیل بودجه ی هنگفت و مدت زمان طولانی ساخت مورد توجه همگان قرار گرفته بود. وقتی که این انیمیشن بالاخره به سینماها راه یافت، منتقدان آن را به خاطر جلوه های تصویری فوق العاده که با استفاده از بیش از ۱۸۰٫۰۰۰ طراحی دستی و ۴۰۰ تصویر کامپیوتری تولید شده بود ستوده و مورد توجه علاقمندان دنیای انیمه قرار گرفت.

در حالی که در دنیای «آکیرا» مشکل بشریت، تکنولوژی عنوان شده بود اما انیمیشن «پسر بخار» به دورانی می رود که اولین ماشین های صنعتی توسط انسان ساخته می شدند. برای اوتومو، تکنولوژی هیچگاه نمی تواند به شیوه ای صلح آمیز با طبیعت ترکیب شود و در نهایت، همانند «آکیرا»، پتانسیل ویرانگر خود را نشان می دهد.

Wolf Children

۶- بچه های گرگ

انیمیشن «بچه های گرگ» (Wolf Children) توسط مامورو هوسودا در سال ۲۰۱۲ ساخته شده و داستان یک عشق ساده بین دختری دانشگاهی به نام هانا و یک پسر اسرارآمیز که در یک سخنرانی علمی با هم آشنا می شوند را تعریف می کند. در نهایت او پی میبرد که پسری که عاشق او شده یک گرگینه است اما این موضوع او را از عشقش منصرف نمی کند. این دو با هم ازدواج می کنند و ناگهان پسر در اثر یک حادثه می میرد و هانا را با دو بچه تنها می گذارد.

حالا بزرگ کردن این دو بچه گرگینه برای هانا به شدت دشوار می شود و شرایطی چالش برانگیز را برای او رقم می زند. این دو بچه گرگینه نمی توانند غریزه ی خونخواری خود را کنترل کنند و هانا با خوشحالی و مهربانی زندگی اش را صرف بزرگ کردن آن ها می کند. هوسودا داستان تنهایی این زن را به شکلی غم انگیز به تصویر کشیده است که زندگی اش را فدای خانواده اش می کند، هر چند در نهایت آن ها موفق می شوند زندگی راضی کننده ای داشته باشند

Your Name

۵- اسم تو

یکی از جدیدترین انیمیشن های این لیست انیمیشن «اسم تو» (Your Name) نام دارد که در سال ۲۰۱۶ تولید شده و رکورد فروش بسیاری از آثار میازاکی را شکست- از جمله «شاهزاده مونونوکه» و «قلعه متحرک هاول»- و نام خود را به عنوان دومین فیلم پرفروش تاریخ ژاپن ثبت نمود. این انیمیشن توسط ماکوتو شیناکی کارگردانی شده و داستان یک دختر نوجوان در یک دهکده دورافتاده و پسری اهل توکیو را روایت می کند که در میفهمند به خواب رفتنشان باعث می شود که بدن آن ها با هم معاوضه شود. انیمیشن عاشقانه فانتزی «اسم تو» اگر چه توسط میازاکی ساخته نشده اما تمامی ویژگی های جالب و خلاقانه آثار او را دارد.

Ghost in the Shell

۴- شبح در پوسته

انیمیشن های ژاپنی معمولاً به دلیل مخلوقات فانتزی که در آن ها وجود دارد شناخته می شوند به ویژه آن هایی که توسط استودیو جیبلی ساخته می شوند. در این حوزه فیلم های علمی تخیلی بسیاری ساخته شده است که در مواردی از قسمت اول این مطلب به آن ها اشاره کردیم و انیمیشن «شبح در پوسته» (Ghost in the Shell) نیز یکی از همان هاست. این انیمیشن که منبع الهام واچوفسکی ها در ساخت فیلم «ماتریکس» و به ویژه باران دیجیتالی به تصویر کشیده شده در این فیلم بود، یک انیمیشن مربوط به تکنولوژی مدرن است. فیلم اورجینال «شبح در پوسته» در سال ۱۹۹۵ بر اساس یک کتاب کمیک نوشته ماسامونه شیرو ساخته شده و داستان یک زن نیمه انسان-نیمه ماشین (سایبرگ) به نام موتوکو را روایت می کند که به دنبال پیدا کردن معنای وجودی خود است.

در مسیری که وی برای خودشناسی طی می کند، موکوتو با یک هکر پلید به نام استاد عروسک گردانی مواجه می شود. در این فیلم از تکنیک های پیچیده ی دیجیتالی و گرافیکی استفاده شده اس. تصویر پردازی و حتی آهنگ متن این انیمیشن نیز از زیبایی و خلاقیت بالایی برخوردارند.

۴- شبح در پوسته

۳- شاهزاده مونونوکه

همانطور که پیشتر نیز گفته شد، دومین فیلم کارگردانی شده توسط میازاکی «ناوسیکا» نام داشت که بر اساس یک کتاب کمیک ژاپنی ساخته شده بود. داستان این کتاب کمیک در مورد دختری هست که در دو دنیای موازی حضور داشت که یکی دنیایی صنعتی و دیگری دنیایی طبیعی بود. میازاکی سال ها بعد در یکی دیگر از ساخته هایش با نام «شاهزاده مونونوکه» (Princess Mononoke) از همین تم داستانی بهره برد. البته در این انیمیشن خبری از دختری به نام شاهزاده مونونوکه نیست بلکه این اسم به معنای روح یا هیولاست. در واقع داستان فیلم در دوره موروماچی (۱۳۳۶ تا ۱۵۷۳ میلادی) در ژاپن رخ می دهد و زندگی و اتفاقاتی که برای یک جنگجوی امیشی به نام آشیتاکا را روایتی می کند.

برای کسانی که با تاریخ فئودالی ژاپن آشنایی ندارند باید گفت که دوره ی موروماچی عصر پر آشوبی بود که قبایل متخاصم ژاپن به خاطر منابع غذایی که ارزش بسیار بالایی داشت با هم می جنگیدند. امیشی ها نیز گروهی از مردمان بدوی بودند که به جای وابستگی به روش های جدید زندگی و تکنولوژی سعی می کردند همه چیز را از طبیعت بگیرند. آشیتاکا به کمک یکی از دوستانش به نام سان که زنی بزرگ شده توسط گرگ هاست با خدایان جنگل و مردمی که در حال از بین بردن منابع جنگل هستند مبارزه می کند. میازاکی در این انیمیشن از طراحی های زیبای دستی و همچنین گرافیک کامپیوتری برای اولین بار استفاده کرده و انیمیشن «شاهزاده مونونوکه» را به یکی از زیباترین انیمیشن های استودیو جیبلی تبدیل کرده است. این انیمیشن به عنوان بهترین فیلم سال ژاپن انتخاب شده و تا مدت ها پرفروش ترین فیلم تاریخ این کشور بود.

۲- آکیرا

داستان انیمیشن «آکیرا» (Akira) در سال ۲۰۱۹ رخ می دهد و شهر جدید و پیشرفته توکیو دچار آشوب و تباهی شده است. در این شرایط یک دوچرخه سوار نوجوان به نام تتسوئو قصد دارد که یک زندانی روانی به نام آکیرا را از زندان آزاد نماید. در این مسیر وی ناگهان با باقیمانده ی دار و دسته ی آکیرا که به آن ها «کپسول ها» می گویند، یک تروریست دیوانه و تمامی ماموران پلیس توکیو روبرو می شود. انیمیشن «آکیرا» به عنوان یک انیمیشن ژاپنی بودجه ساخت بسیاری هنگفتی داشت و برای نشان دادن حرکات چهره و دیگر ویژگی های جدید انیمیشنی شهر جدید توکیو از روش های جدید کامپیوتری استفاده شده بود. این فیلم نیز مانند انیمیشن «شبح در پوسته» یکی از انیمیشن های علمی تخیلی پر سر و صدای تاریخ سینما و انیمیشن است که هم شخصیت پردازی بی نقصی دارد و هم ساختار اکشن آن تماشاگر را به شدت سرگرم میکند.

بهترین انیمه‌ های ژاپن

۱-شهر اشباح

انیمیشن «شهر اشباح» (Spirited Away) تنها فیلم انیمیشن ژاپنی برنده جایزه اسکار بوده و توسط میازاکی و استودیو جیبلی ساخته شده است. این انیمیشن داستان دختر جوانی به نام چیهیرو را روایت می کند که به دنیای اشباح وارد می شود تا برای جادوگری به نام یوبابا کار کند تا بدین ترتیب خود و والدینش را آزاد کرده و بتوانند به دنیای انسان ها برگردند. جرقه ی ساخت چنین انیمیشنی زمانی در ذهن میازاکی رخ داد که وی به دیدار یکی از دوستانش به نام سیجی اوکودا رفته و با او و دختر ۱۰ ساله اش دیدار کرد. وی دریافت که داستان های قهرمانانه ی جالبی برای سرگرم کردن دختر دوستش ندارد به همین دلیل شروع به ساخت فیلمی انیمیشن با داستانی در مورد یک قهرمان دخترانه کرد. وی می دانست که فیلم جدیدش با فیلم نامه کنونی بیش از سه ساعت طول خواهد داشت.

به همین دلیل تصمیم گرفت که بخش زیادی از فیلم نامه و بسیاری از شخصیت ها و مخلوقات داستان را حذف نماید. در حالی که محصول قبلی استودیو جیبلی یعنی «شاهزاده مونونوکه» فقط مدت کمی در صدر پرفروش ترین فیلم های تاریخ سینمای ژاپن باقی مانده بود اما فیلم «شهر اشباح» توانست به فروشی بالاتر از فیلم «تایتانیک» در این کشور دست یابد. این انیمیشن پر زحمت ترین کار میازاکی بوده و برای ساخت آن از طرح های دستی بی نظیر و غیرقابل باور استفاده شده است و بدون شک بهترین انیمیشن تاریخ سینمای ژاپن به شمار می آید

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

عرفان سعید زنوزی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *