چگونه از قابلیت‌های چند صفحه‌نمایش در ویندوز 11 بهره ببریم؟
۰

چگونه از قابلیت‌های چند صفحه‌نمایش در ویندوز ۱۱ بهره ببریم؟

فرقی نمی‌کند برنامه‌نویس، عکاس یا ویرایشگر فیلم و ویدیو باشید یا هر حرفه دیگری، نصب و راه‌اندازی چند مانیتور به‌صورت هم‌زمان، می‌تواند میزان بهره‌وری شما را افزایش دهد. به لطف ابزارهای داخلی که در Windows 11 وجود دارد، شما در زمان کوتاهی می‌توانید قابلیت چند صفحه‌نمایش در ویندوز ۱۱ را فعال کرده و از آن استفاده کنید. در این مقاله به نحوه پیکربندی نصب، راه‌اندازی، پیکربندی و مدیریت این ویژگی، خواهیم پرداخت.

چگونه از قابلیت‌های چند صفحه‌نمایش در ویندوز 11 بهره ببریم؟

چگونه مانیتورهای خود را در ویندوز ۱۱ مدیریت کنیم؟

قابلیت چند صفحه‌نمایش در ویندوز ۱۱ به شما کمک می‌کند تا در صورتی که نیاز به استفاده از چند برنامه و چند وظیفه مختلف دارید، به یک بوم بزرگ‌تر برای توزیع حجم کار، دسترسی داشته باشید. با این حال قابلیت چند صفحه‌نمایش در ویندوز ۱۱ و تنظیمات آن، تنها زمانی مفید است که بدانید چگونه آنها را به درستی پیکربندی کرده و از آن استفاده کنید.

چگونه مانیتورهای خود را در ویندوز 11 مدیریت کنیم؟

شما با فعال‌سازی قابلیت چند صفحه‌نمایش در ویندوز ۱۱ می‌توانید مقیاس‌بندی سیستم، وضوح صفحه‌نمایش، نمایه‌های رنگ، نرخ تازه‌سازی پنل و سایر تغییرات را از طریق برنامه تنظیمات پیش فرض در ویندوز، تغییر دهید.

آموزش نصب و راه‌اندازی چند مانیتور در ویندوز ۱۱ و نحوه مدیریت آن‌ها

درصورتی‌که لایسنس اورجینال ویندوز ۱۱ چه لایسنس ویندوز ۱۱ پرو و یا لایسنس ویندوز ۱۱ هوم و یا هر نسخه دیگری را دارید، این سیستم عامل به شما کمک می‌کند تا چند مانیتور را به سیستم خود متصل کرده و از آنها به صورت همزمان، استفاده کنید. قابلیت چند صفحه‌نمایش در ویندوز ۱۱ برای افزایش بهره‌وری، انجام چند کار به صورت همزمان و بهبود تجربه کاربری مفید است. ما به شما در چند مرحله ساده زیر نشان خواهیم داد که چگونه در ویندوز ۱۱، چند مانیتور را نصب و راه‌اندازی کنیم.

برای نصب مانیتور باید دو مرحله زیر را انجام دهید.

  1. اتصال فیزیکی مانیتورها: در اینجا مانیتورهای خود را با استفاده از کابل‌های مناسب مانند HDMI، DisplayPort، VGA و غیره به کارت گرافیک سیستم خود وصل کنید.
  2. شناسایی مانیتورها: پس از اینکه مانیتورها را با کابل به سیستم خود وصل کردید، ویندوز نیز به‌صورت خودکار صفحه‌نمایش‌های جدید را شناسایی می‌کند. در غیر این صورت، یک‌بار سیستم خود را ری استارت کنید تا تغییرات اعمال شوند.

حال برای اینکه قابلیت چند صفحه‌نمایش در ویندوز ۱۱ ر ا راه‌اندازی کنیم، باید برخی از تنظیمات اولیه و پیشرفته را نیز انجام دهیم. برای تنظیمات اولیه نیاز است مراحل زیر را طی کنید.

  1. روی دسکتاپ خود، راست کلیک کرده و گزینه «Display Setttings» را انتخاب کنید.
  2. همچنین می‌توانید از طریق منوی استارت به Settings بروید و سپس مسیر System > Display را انتخاب کنید.
  3. اکنون مانیتوری که می‌خواهید آن را به‌عنوان مانیتور اصلی در نظر بگیرید را انتخاب کنید. مانیتور اصلی آن صفحه‌ای است که قرار است تسک بار و منوی Start در آن قرار بگیرد.
  4. برای هر یک از مانیتورها، رزولوشن مناسب آن را انتخاب کنید. هرچه رزولوشن بالاتر باشد، وضوح تصویر شما نیز افزایش می‌یابد.
  5. نرخ تازه‌سازی (Refresh Rate)، را نیز تنظیم کنید. این نرخ، تعداد دفعاتی است که تصویر در هر ثانیه به‌روز می‌شود. هرچه رفرش ریت را بالاتر تنظیم کنید، تصاویر روان‌تر و بدون لرزش نمایش داده خواهند شد.
  6. یکی دیگر از تنظیماتی که باید انجام دهید، تنظیم جهت نمایشگر است. اگر مانیتوری را به‌جای حالت افقی به‌صورت عمودی وصل کرده‌اید، می‌توانید جهت آن را تغییر دهید.
  7. علاوه بر جهت صفحه‌نمایش، شما باید موقعیت آنها را نیز مشخص کنید. به‌عنوان‌مثال، در سمت چپ مانیتور قرار دارد یا در سمت راست آن. با کشیدن و رهاکردن نماد مانیتورها در صفحه Settings، می‌توانید موقعیت آنها را نسبت به هم تغییر دهید.

آموزش نصب و راه‌اندازی چند مانیتور در ویندوز 11 و نحوه مدیریت آن‌ها

حال که تنظیمات اولیه قابلیت چند صفحه‌نمایش در ویندوز ۱۱ را به پایان رساندید، می‌توانید به سراغ تنظیمات پیشرفته بروید.

  1. تنظیمات چندین صفحه‌نمایش: شما می‌توانید آنها را به سه حالت زیر تنظیم کنید.
    1. تکرار: در این حالت محتوای دسکتاپ اصلی روی همه مانیتورها به‌صورت یکسان، نمایش داده خواهد شد.
    2. گسترش: در این حالت، محتوای دسکتاپ روی همه مانیتورها گسترش می‌یابد و می‌توانید پنجره‌ها را بین آنها جابه‌جا کنید.
    3. نمایش فقط روی این نمایشگر: در این حالت، محتوای دسکتاپ فقط روی یک مانیتور نمایش داده می‌شود.
  2. تنظیمات تسک بار: در این بخش، شما می‌توانید انتخاب کنید که نوار وظیفه روی همه مانیتورها نمایش داده شود یا فقط روی مانیتور اصلی.
  3. تنظیمات پس‌زمینه: در این حالت، شما می‌توانید یک تصویر پس‌زمینه مانیتورها را انتخاب کنید که به‌صورت یک تصویر پس‌زمینه واحد باشد یا هر مانیتور، بک‌گراند مختلفی داشته باشد.

نکته: شما می‌توانید از کلیدهای میان‌بر «Win + P» برای تغییر سریع حالت نمایش مانیتور و کلیدهای «Win + Shift + جهت فلش» برای جابه‌جای پنجره‌های فعال بین مانیتورها، استفاده کنید.

مشکلات رایج و راه‌حل‌ها

ممکن است در این حین به مشکلاتی مانند مشکلات زیر برخورد کنید:

  1. شناسایی‌نشدن مانیتور: مطمئن شوید که کابل‌ها درست وصل شده‌اند و درایورهای کارت گرافیک شما آپدیت هستند.
  2. تغییرنکردن تنظیمات: ممکن است لازم باشد از سیستم خارج و دوباره وارد شوید تا تغییرات اعمال شود.
  3. مشکل در نمایش رنگ‌ها: تنظیمات رنگ مانیتورها را بررسی کرده و مطمئن شوید که پروفایل رنگی درست را انتخاب کرده‌اید.

سخن پایانی

استفاده از چند مانیتور در ویندوز ۱۱ می‌تواند بهره‌وری شما را به طور قابل توجهی افزایش دهد. قابلیت چند صفحه‌نمایش در ویندوز ۱۱، این امکان را به شما می‌دهد تا چندین برنامه را به طور همزمان در صفحه‌های مختلف باز کنید و بین آن‌ها جابجا شوید. امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

تحریریه کنترل امجی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *