سیارات دیگری در ارباب حلقه ها
۰

آیا سیارات دیگری در ارباب حلقه ها وجود داشت؟

سیارات دیگری در ارباب حلقه ها

آیا سیارات دیگری در ارباب حلقه ها وجود داشت؟

هنگام بحث در مورد تنظیمات فانتزی، طرفداران اغلب از عبارت سرزمین میانه برای اشاره به جهانی که ارباب حلقه ها و هابیت در آن رخ داده اند استفاده می کنند، اما این کاملاً دقیق نیست. در افسانه های تالکین، سرزمین میانه نام یک قاره واحد بود. اگرچه اکثریت قریب به اتفاق داستان‌های تالکین به سرزمین میانه محدود می‌شد، قاره‌های دیگری نیز وجود داشت، از جمله امان، که بیشتر به عنوان سرزمین‌های بی‌مرد شناخته می‌شد. سیاره ای که سرزمین میانه و امان هر دو در آن ساکن بودند، آردا نام داشت که در زبان الویی کوئنیا به معنای “قلمرو” یا “منطقه” بود. اما جهان‌سازی تالکین در یک دنیا متوقف نشد. بر اساس حلقه مورگوت، آردا «یک قلمرو کوچک در تالارهای Eä بود که زندگی آن زمان است، که از اولین نت تا آخرین آکورد ارو جریان دارد». این روش شاعرانه تالکین بود که می گفت آردا فقط یک سیاره در جهان Eä است.

سیلماریلیون توضیح داد که چگونه ارواح الهی به نام والار و مایار جهان را از طریق آهنگ شکل دادند. هنگامی که آنها به پایان رسید، Eru Ilúvatar، خدای قدرتمند افسانه تالکین، “Eä”، به معنای “باش” در Quenya، که جهان را به وجود آورد. این بحث در مورد جهان گسترده‌تر ارباب حلقه‌ها این سوال را مطرح می‌کند که چه چیز دیگری آنجا بود. امثال فرودو و بیلبو بگینز وقتی به آسمان شب نگاه کردند چه دیدند؟ در بخش «آمدن الف‌ها و اسارت ملکور» از کتاب سیلماریلیون، تالکین تعدادی از درخشان‌ترین ستارگانی را که از آردا قابل مشاهده بودند، فهرست کرد: «کارنیل و لوینیل، ننار و لومبار، آلکارینکوئه و المیره». در حلقه مورگوت، کریستوفر، پسر تالکین، یادداشت هایی را درج کرد که نشان می داد پدرش قصد داشته این ستاره ها سیارات دیگری در منظومه شمسی آردا باشند.

سیارات دیگری در ارباب حلقه ها

آسمان شب زمین میانه بسیار شبیه آسمان ما بود

تالکین آردا را گذشته ای اسطوره شده برای دنیای واقعی تصور می کرد، بنابراین اجرام آسمانی آشنا در ارباب حلقه ها وجود داشتند. اما جای تعجب نیست که تالکین به دو زبان الوی خود، کوئنیا و سیندارین، نام هایی برای آنها ایجاد کرد. در دومی، خورشید به نام آنور و ماه به نام Ithil شناخته می شد. طرفداران فیلم The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring به کارگردانی پیتر جکسون، او را از رویارویی گندالف با بالروگ در معادن موریا می شناسند، زیرا او اعلام کرد که او “دارنده شعله آنور” است. خورشید و ماه همچنین به عنوان مبنای نام پسران الندیل، آناریون و ایسیلدور، و همچنین شهرهای گوندوریایی میناس آنور و میناس ایتیل، که بعدها به ترتیب به میناس تیریت و میناس مورگول تبدیل شدند، بود. نه تنها خورشید و ماه معادل هایی در Eä داشتند. بیشتر سیارات منظومه شمسی زمین نیز همین کار را کردند.

عطارد، نزدیکترین سیاره به خورشید، Elemmírë به معنای “جواهری ستاره” در سیندارین نامیده می شد. این نام زیبا را با یک شخصیت فرعی از The Silmarillion به اشتراک گذاشت. Elemmírë یک جن از عصر اول بود که مرثیه ای درباره نابودی دو درخت والینور توسط مورگوت نوشت. مریخ در کوئنیا کارنیل به معنی ستاره سرخ نامیده می شد. البته این اشاره ای به سطح متمایز زنگارنگ مریخ بود. مشتری را Alcarinquë می نامیدند که در کوئنیا به معنای “شکوهمند” است. این عنوان تاثیرگذار ممکن است به این دلیل باشد که بزرگترین سیاره در منظومه شمسی است. در متن قدیمی‌تری که در کتاب قصه‌های گمشده منتشر شد، تالکین در عوض نام سیلیندو را به مشتری داد که به معنای «ذهن درخشان» در کوئنیا است. زحل را کمری می نامیدند. تالکین معنای آن را ناشناخته گذاشته است، اما ممکن است با لومبه، کلمه کوئنیا به معنای “سایه” یا “تاریکی” مرتبط باشد. اورانوس را لوینیل به معنای ستاره آبی در کوئنیا می نامیدند. مانند کارنیل، این اشاره ای به رنگ منحصر به فرد این سیاره بود. در نهایت، نپتون ننار نامیده شد. تالکین معنای آن را نیز ناشناخته گذاشته است، اما ممکن است با نِن، کلمه کوئنیا برای «آب» مرتبط باشد. این منطقی است، زیرا نپتون خدای رومی دریا بود.

با توجه به مهارت تالکین در جهان سازی، او مطمئناً می توانست فرهنگ های بیگانه شگفت انگیزی را ایجاد کند که در سایر سیارات Eä زندگی می کردند، اما او هیچ علاقه ای به انجام این کار نداشت. گرچه تالکین به داستان های علمی تخیلی مشغول بود، فانتزی اشتیاق او بود، و او ترجیح می داد درباره وقایع در نسخه ای اسطوره شده از زمین تاریخی بنویسد تا هر آنچه ممکن است در گستره وسیع کیهان رخ دهد.

اشتراک گذاری

دنبال کنید نوشته شده توسط:

عرفان سعید زنوزی

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *