چگونه ورم بعد از تزریق فیلر را از بین ببریم؟

تزریق فیلر یکی از محبوب‌ترین روش‌های جوان‌سازی پوست و پر کردن خطوط و چین و چروک است. اما یکی از عوارض شایع این روش، ورم بعد از تزریق فیلر است. این تورم معمولاً موقتی است و پس از چند روز برطرف می‌شود، اما برخی افراد ممکن است برای کاهش سریع‌تر آن به دنبال راهکارهایی باشند. در این مقاله، به بررسی دلایل ایجاد تورم پس از تزریق فیلر و روش‌های موثر برای کاهش آن می‌پردازیم.

علل کبودی و ورم در ناحیه تزریق فیلر

کبودی و ورم پس از تزریق فیلر، واکنش‌های طبیعی بدن به این عمل هستند و معمولاً موقتی می‌باشند. دلایل اصلی بروز این عوارض عبارتند از آسیب به رگ‌های خونی کوچک، التهاب، نوع فیلر، ناحیه تزریق، تکنیک تزریق و عوامل فردی. در حین تزریق، ممکن است به رگ‌های خونی کوچک آسیب وارد شود که منجر به نشت خون و در نتیجه ایجاد کبودی می‌شود. تزریق فیلر باعث التهاب در ناحیه تزریق می‌شود که به تورم و قرمزی منجر می‌شود. 

همچنین نوع فیلر استفاده شده نیز می‌تواند در بروز کبودی و ورم موثر باشد. برخی فیلرها ممکن است بیشتر از سایرین باعث ایجاد این عوارض شوند. علاوه بر آن، برخی نواحی صورت مانند لب‌ها و اطراف چشم‌ها به دلیل وجود رگ‌های خونی بیشتر، مستعد کبودی بیشتری هستند. همچنین مهارت پزشک در تزریق فیلر نیز بسیار مهم است. تزریق نادرست می‌تواند باعث افزایش احتمال بروز کبودی و ورم شود. برخی افراد به دلیل داشتن پوست نازک‌تر یا اختلالات انعقادی، بیشتر مستعد کبودی هستند.

همچنین برخی از عوامل، می‌توانند تشدید کننده کبودی و ورم بعد از تزریق فیلتر باشند؛ مصرف برخی داروها، سیگار کشیدن و مصرف الکل. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند آسپرین و ایبوپروفن، داروهای رقیق‌کننده خون و مکمل‌های گیاهی مانند جینسینگ و گینکگو بیلوبا می‌توانند خطر کبودی را افزایش دهند. از طرفی نیکوتین موجود در سیگار باعث کاهش جریان خون و کند شدن روند بهبود زخم می‌شود. همچنین الکل نیز مانند سیگار، بر جریان خون تاثیر می‌گذارد و باعث افزایش احتمال کبودی می‌شود.

درمان ورم بعد از تزریق فیلر

روش‌های درمان ورم بعد از تزریق فیلر متنوع بوده و بر اساس شدت ورم، می‌توان انواع مختلف آن را به کار برد. روش‌هایی مانند کمپرس سرد، داروهای ضد التهاب، ماساژ ملایم، ارتفاع دادن سر، اجتناب از فعالیت‌های سنگین، مصرف آنزیم بروملین و تزریق آنزیم هیالورونیداز. استفاده از کمپرس سرد بلافاصله پس از تزریق و در روزهای بعد می‌تواند به کاهش تورم و التهاب کمک کند. مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن نیز با تجویز پزشک، می‌تواند به کاهش ورم کمک کند. ماساژ ملایم ناحیه تزریق شده با حرکات دورانی می‌تواند به بهبود گردش خون و کاهش ورم کمک کند.

دقت کنید که هنگام خوابیدن، سر را بالاتر از بدن قرار دهید تا از تجمع مایع در ناحیه تزریق جلوگیری شود. همچنین  تا چند روز پس از تزریق از فعالیت‌های سنگین و ورزش‌های شدید خودداری کنید. آنزیم بروملین موجود در آناناس نیز، دارای خواص ضد التهابی است و می‌تواند به کاهش ورم کمک کند. در موارد نادر و با تجویز پزشک، تزریق آنزیم هیالورونیداز می‌تواند به حل شدن فیلر و کاهش سریع‌تر ورم کمک کند. 

کاهش تورم در ناحیه تزریق فیلر

ورم بعد از تزریق فیلر می‌تواند با رعایت یکسری نکات ساده، پس از چند ساعت کاهش یابد. به طور مثال برخی از داروها نظیر داروهای رقیق‌کننده خون می‌توانند احتمال تورم در ناحیه تزریق را بالا ببرند؛ بنابراین سعی کنید از یک هفته قبل از تزریق، از خوردن این داروها خودداری کنید. همچنین ایجاد تبخال قبل از تزریق، نیازمند مشورت با پزشک خواهد بود. پزشک می‌تواند با تجویز داروهای جلوگیری‌کننده از افزایش عفونت تبخال، به جلوگیری از ایجاد ورم نیز کمک نماید. همچنین سعی کنید قبل و بعد از تزریق، مقداری آناناس تازه مصرف نمایید. 

یخ گذاشتن بر روی محل تزریق بلافاصله پس از انجام آن نیز، می‌تواند در کاهش ورم موثر باشد. یخ را باید داخل پارچه‌ای بگذارید تا از تماس مستقیم آن با پوست جلوگیری شود. همچنین از قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید، خاراندن، ماساژ و فشار در نواحی تزریق پرهیز کنید. ماساژ و فشار نه تنها می‌تواند ورم و کبودی ایجاد کند، بلکه باعث حرکت ژل نیز خواهد شد. پرهیز از استعمال لوازم آرایشی، داشتن رژیم غذایی مناسب، ورزش سبک و خودداری از مصرف الکل و دخانیات پس از تزریق نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد.

کاندیداهای نامناسب تزریق فیلر

بیماری‌هایی مانند لوپوس، آرتریت روماتوئید و اسکلروز چندگانه می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و پاسخ به تزریق فیلر را پیش‌بینی‌ناپذیر کنند. افزایش خطر عفونت، واکنش‌های آلرژیک و ورم بعد از تزریق فیلر، از دیگر عوارض احتمالی در این افراد است. تغییرات هورمونی در دوران بارداری و شیردهی می‌تواند بر روی نتایج تزریق فیلر تأثیر بگذارد و همچنین ممکن است برای جنین یا نوزاد خطرناک باشد. همچنین افرادی که از بیماری‌های خونریزی مانند هموفیلی رنج می‌برند یا داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض خطر کبودی و خونریزی پس از تزریق قرار دارند. 

علاوه بر آن، وجود هر گونه عفونت فعال در بدن، از جمله عفونت پوستی در ناحیه تزریق، می‌تواند خطر عوارض را افزایش دهد. بهتر است ابتدا عفونت درمان شود و سپس به فکر تزریق فیلر بود. از طرفی افرادی که مستعد تشکیل بافت اسکار هستند، ممکن است پس از تزریق فیلر، با ایجاد برجستگی‌های نامطلوب مواجه شوند. داشتن انتظارات غیر واقعی از نتایج تزریق فیلر نیز می‌تواند منجر به ناامیدی شود. همچنین برخی افراد ممکن است به مواد تشکیل‌دهنده فیلر، مانند هیالورونیک‌اسید، حساسیت داشته باشند. قبل از تزریق، پزشک باید از عدم حساسیت فرد اطمینان حاصل کند.

تورم و کبودی ناشی از عفونت کدام است؟

وقتی که پوست بر اثر ورود سوزن به داخل آن سوراخ می‌شود، می‌تواند میزبان میکروب‌ها، باکتری‌ها و سایر عوامل خارجی شود؛ همین امر موجب ایجاد عفونت در ناحیه تزریق خواهد شد. ورم بعد از تزریق فیلر نیز از علائم التهاب محسوب می‌شود؛ حال اگر در کنار ورم نشانه‌های دیگری نظیر درد پیش‌رونده، زخم چرکی، تب، کندی روند بهبود، تورم شدید و قرمزی را در محل تزریق مشاهده کردید، باید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

راهکارهای خانگی جهت کاهش کبودی پس از تزریق فیلر

یکی از موثرترین روش‌ها برای کاهش التهاب و ورم بعد از تزریق فیلر، استفاده از کمپرس سرد است. یک کیسه یخ یا یک پارچه تمیز خنک را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی ناحیه کبود شده قرار دهید. این کار را چندین بار در روز تکرار کنید. چای حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به کاهش التهاب کمک می‌کنند. 

چای کیسه‌ای را خنک کرده و روی ناحیه کبود شده قرار دهید. تانن موجود در چای نیز به تنگ شدن رگ‌های خونی کمک کرده و خونریزی را کاهش می‌دهد. آناناس نیز حاوی آنزیمی به نام بروملین است که به تجزیه پروتئین‌های ایجادکننده لخته خون کمک می‌کند و در نتیجه به کاهش کبودی سرعت می‌بخشد. مصرف آناناس تازه یا نوشیدن آب آناناس می‌تواند مفید باشد.

ویتامین K نیز در فرآیند انعقاد خون نقش مهمی دارد؛ مصرف غذاهای حاوی ویتامین K مانند اسفناج، کلم پیچ و کلم بروکلی می‌تواند به بهبود کبودی کمک کند. آلوئه‌ورا دارای خواص ضد التهابی و تسکین‌دهنده است. ژل آلوئه‌ورا را مستقیماً روی ناحیه کبود شده بمالید. زردچوبه نیز حاوی کورکومین است که یک ماده ضد التهاب قوی است. می‌توانید از ماسک زردچوبه برای کاهش کبودی استفاده کنید. سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی است. مخلوطی از سرکه سیب و آب را روی ناحیه کبود شده بمالید.

 توجه : این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و سایت کنترل امجی هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *