نرخ تازه سازی مانیتور تعداد دفعاتی است که یک نمایشگر تصویر جدیدی را نمایش می دهد. معمولاً با هرتز اندازهگیری میشود و نرخ تازهسازی بیشتر به این معنی است که تصاویر بیشتری در مدت زمان مشابه نشان داده میشوند و در نتیجه تصاویر ارائهشده روانتر میشوند. بنابراین، چگونه بفهمیم لپ تاپ یا مانیتور دسکتاپ شما چند هرتز است؟ در این مقاله آموزش بررسی نرخ تازه سازی مانیتور در ویندوز های ۷، ۸ و ۱۰ قرار داده شده است.
راه ۱: بررسی از طریق Window Settings :
مرحله ۱: کلید میانبر Windows + I را فشار دهید و گزینه System را در پنجره Windows Settings کلیک کنید.
مرحله ۲: روی گزینه Display در پنل سمت چپ کلیک کنید و سپس روی Advanced display settings کلیک کنید.
مرحله ۳: روی Display adapter properties کلیک کنید. در پنجره باز شده، روی تب Monitor کلیک کنید. در نهایت، می توانید به راحتی از میزان نرخ به روز رسانی مانیتور خود در لپ تاپ یا دسکتاپ خود مطلع شوید. این روش فقط در ویندوز ۱۰ موجود است.
راه ۲: بررسی از طریق System information :
مرحله ۱: کلید میانبر Windows + R را فشار دهید تا کادر Run باز شود. سپس msinfo32 را تایپ کرده و Enter را بزنید.
مرحله ۲: در پانل سمت چپ پنجره System Information، به قسمت Components -> Display بروید. در پنل سمت راست، می توانید ببینید که مانیتور شما چند هرتز است. این روش در ویندوز ۷ و ۸ نیز موجود است.
راه۳: بررسی از طریق DirectX :
مرحله ۱: کلید میانبر Windows + R را فشار دهید تا کادر Run باز شود. سپس dxdiag را تایپ کرده و Enter را بزنید.
مرحله ۲: در پنجره باز شده، روی تب Display کلیک کنید. سپس می توانید به راحتی نرخ به روز رسانی مانیتور را در لپ تاپ یا دسکتاپ خود بررسی کنید. این روش در ویندوز ۷ و ۸ نیز موجود است.
برای اکثر لپتاپها و مانیتورها معمولی، نرخ تازهسازی به طور کلی ۶۰ هرتز است. برخی از لپتاپها یا دسکتاپهای رده بالا میتوانند از نرخ تازهسازی ۹۰ هرتز، حتی تا ۱۴۴ هرتز پشتیبانی کنند. همچنین میتوانید نرخ تازهسازی مانیتور را به دلخواه تنظیم کنید. اما مانیتور حداکثر نرخ رفرش را دارد که با عواملی مانند نرخ پشتیبانی از کارت گرافیک و مانیتور تعیین می شود.